07
aug.

Un birou inteligent – eficiența regândită

Dacă ți-ai propus să faci un upgrade biroului în care compania ta își desfășoară activitatea, poți lua în considerare opțiunea unui birou inteligent. Chiar dacă pare a fi o investiție majoră, rentabilitatea unui birou inteligent poate fi evidențiată atât prin intermediul energiei pe care te ajută să o economisești, cât și prin creșterea productivității angajaților. Prin intermediul sistemelor KNX, fiecare încăpere din cadrul biroului va putea fi gestionată rapid cu ajutorul panourilor de control și a aplicațiilor speciale pentru smartphone sau laptop.

 

birou inteligent
Birou inteligent – eficiență și productivitate sporită

Recepție

Camera de recepție este una dintre cele mai populate zone ale unui birou: pe aici trec majoritatea angajaților, precum și vizitatorii sau clienții companiei tale. Tocmai de aceea, este recomandat ca în această zonă să creezi un panou de control central pentru întreaga clădire, precum și un sistem de detectare a prezenței. Pentru un acces facil în clădire, poți opta pentru un sistem de acces cu cod și cameră video integrată, care vă va elibera de grija cheilor.

Cu aceste dispozitive integrate în cadrul biroului tău, vei putea să verifici statusul fiecărei încăperi direct din sala de recepție. De asemenea, vei putea să personalizezi anumite acțiuni pentru un etaj specific sau doar pentru câteva dintre birouri. O altă utilitate a sistemului de control central ar putea fi dată de posibilitatea de a verifica dacă toți angajații au părăsit biroul înainte de a porni sistemul de economisire a energie, dar și dacă ferestrele sau alte dispozitive sunt închise corespunzător.

 

Birouri individuale

Dacă fiecare angajat lucrează într-un birou individual, îi poți ajuta să economisească timp prin optimizarea luminii, căldurii sau a aerului condiționat în mod automat sau prin intermediul unei aplicații pe telefon sau computer. Controlul luminii poate fi făcut atât prin senzorii de prezență, cât și prin cei de lumină, care pot controla jaluzelele. Astfel, becurile se pot deschide și închide în funcție de zona din birou în care te afli la un moment dat, iar jaluzelele sunt controlate în funcție de nivelul de lumină de la soare care pătrunde în birou. Mai mult, pentru situațiile în care pleci dar uiți să închizi luminile, acestea vor fi întrerupte în mod automat prin intermediul senzorilor de mișcare.

În cazul temperaturii, aceasta se reglează în mod automat în funcție de preferințele stabilite pentru încăperea respectivă. De fiecare dată când deschizi geamul, sistemul de încălzire poate porni automat un modul de protecție pentru îngheț sau căldură. Bineînțeles, este indicat să integrezi și un panou de control manual, pentru situațiile în care preferi o luminozitate mai mare sau poate o altă temperatură.

 

Birouri în plan deschis

Sistemele pentru birourile inteligente iau în considerare și situația în care angajații din diferite departamente lucrează într-un spațiu comun. În acest caz, punem accentul pe optimizarea condițiilor în care aceștia își desfășoară activitatea, iar pentru asta utilizăm senzori de prezență precum și prelungitoare cu întrerupător automat.

Poți utiliza senzori pentru a seta temperatura și pentru a detecta cât de aglomerată este o anumită zonă. În funcție de acest aspect, lumina se oprește în mod automat dacă nu este nimeni în acea zonă iar căldura va fi redusă atunci când sunt prezente mai multe persoane. De asemenea, toate dispozitivele din încăpere vor putea fi controlate printr-un panou de control situat în mijlocul acesteia, pentru a facilita accesul rapid.

 

Sala de conferințe

Pentru ședințe și prezentări reușite, sala de conferințe trebuie să fie mereu pregătită corespunzător. Dacă vei opta pentru un birou inteligent, vei uita de aceste griji, întrucât ambientul perfect este creat în mod automat prin intermediul sistemelor speciale. Aceiași senzori de prezență, mișcare, lumină și temperatură sunt responsabili pentru automatizarea acestei încăperi, iar panoul de control îți oferă posibilitatea de a controla manual fiecare caracteristică. Mai mult, poți crea scenarii de utilizare, astfel încât o singură acțiune va seta, în același timp, toate dispozitivele de care ai nevoie.

 

De ce să investești într-un birou inteligent

Dacă încă te întrebi care sunt motivele pentru care se merită să faci upgrade actualului birou, experiența noastră ne asigură că îți vei recupera aceasta investiție mai repede decât te-ai aștepta. În primul rând, un birou inteligent ajută la economii substanțiale la factura de energie electrică, prin posibilitatea de a opri în mod automat anumite dispozitive care nu mai sunt utilizate.

Avantajele unui birou inteligent:

0% spațiu irosit

25% energie econimisită

50% mai rapid de instalat

100% flexibilitate

Un alt avantaj este oferit de creșterea productivității angajaților, care nu vor mai trebui să irosească timpul pentru a regla temperatura, a seta jaluzele sau alte dispozitive. Majoritatea acțiunilor vor fi efectuate în mod automat sau vor putea fi controlate mult mai simplu, prin intermediul panourilor de control sau a aplicațiilor dedicate. De asemenea, birourile inteligente sunt mult mai flexibile și te vor ajuta să economisești spațiu prin eficientizarea fiecărei zone din biroul tău.